Patriarkens högra hand
Väskor med kontanter, hot och skattepengar som försvinner. GP har granskat grekisk-ortodoxa kyrkans miljonbidrag från svenska staten. Nu träder ledande medarbetare fram och larmar om fiffel, manipulation och misstänkta ekobrott. Där den enda som sitter på svaren – kyrkans högste ledare i Skandinavien – vägrar svara på frågor.
Göteborgs-Posten, 2021-2022
Becky lämnade fabriksjobbet för strippklubben
På nätterna jobbar Becky som strippa på Chat Noir. På fritiden vill hon bli ett språkrör för sin bransch, något av en vuxenindustrins Agnes Wold.
Göteborgs-Posten, 2021
De ska skydda Sverige – mot gift- och gasattacker
Bakterier som gör människor sjuka genom dricksvattnet, nervgaser som förlamar andningsorganen och kärnvapen som kan döda tusentals människor och kontaminera stora ytor. Det är hot som även svenska försvaret måste ta på allvar i det rådande världsläget.
Göteborgs-Posten, 2022
Hennes namn var
GP:s reportrar avslöjar hur svenska myndigheter år efter år fortsätter begå fel som leder till kvinnors död. Samtidigt ställer de sig frågan – vilka var egentligen kvinnorna bakom statistiken och tidningsrubrikerna?
Göteborgs-Posten, 2023
Femton mil som förändrar Sverige
GP har rest längs de 15 mil som målas upp som Sveriges framtid och som kommer att få stor betydelse också för Göteborg.
Göteborgs-Posten, 2022
Diellas sista dag i skolan
Efter åtta år i Sverige utvisas nu nioåriga Diella och hennes familj till Kosovo. Diella slits från sin vardag med skolgång och kompisar på Marstrand och flyttas till ett land där hon inte förstår språket fullt ut.
Göteborgs-Posten, 2023
Den sista festen
Sista helgen innan de nya restriktionerna slår in gav mer känslan av gravöl än av party i Göteborgsnatten. – Till och med gatan är tom, säger David Paul, bartender på Café Publik.
Göteborgs-Posten, 2020
Back to Top